Politie in Europa moet initiatief nemen voor betere handhaving rij en rusttijden

controledonderdag 07 juni 2012 11:59

Europarlementariër Peter van Dalen wil dat Europese politieorganisaties het initiatief nemen voor een betere handhaving van de rij- en rusttijden in Europa. Dat zei Van Dalen bij de conferentie van het Europese Verkeerpolitie Netwerk (TISPOL) in Brussel over criminaliteit en wegvervoer. ,,Er gaat te veel mis met de handhaving van de rij- en rusttijden. In het ene land zijn de boetes te hoog, in het andere land krijg je boetes om niets. Eerlijke handhaving is daarom nodig. Verkeerspolitieorganisaties in Europa moeten nu samen met inspectiediensten initiatieven nemen om op redelijke wijze de rij- en rusttijden te gaan controleren."

Volgens Van Dalen zijn onderlinge afspraken vooral nodig om de verkeersveiligheid in Europa te verbeteren. ,,Chauffeurs rijden nu door Europa met veel onzekerheid over eventuele controles. Overtredingen kunnen tot 28 dagen na dato nog bestraft worden. Dan zit je met je hoofd bij andere dingen dan verkeersveiligheid. Als een chauffeur weet waar hij aan toe is, en als de boetes redelijk en begrijpelijk zijn, kan een chauffeur zich weer richten op waar hij goed in is: Goederen veilig van A naar B brengen."

Onduidelijkheid ook bij handhavers

Maar ook politieorganisaties hebben volgens Van Dalen baat bij onderlinge afspraken. ,,Handhavers weten zelf niet goed hoe zij de regels toe moeten passen. Daardoor ontstaan gespannen verhoudingen tussen chauffeurs en handhavers wat de kwaliteit van het werk van de handhavers niet ten goede komt. Onderlinge redelijke en begrijpelijke afspraken verbeteren deze verhoudingen en de kwaliteit van het belangrijke werk van de handhavers!", aldus Van Dalen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de ChristenUnie in het Europees Parlement, Benjamin Beldman, +31(0)646041009 of benjamin.beldman@europarl.europa.eu.

« Terug

Reacties op 'Politie in Europa moet initiatief nemen voor betere handhaving rij en rusttijden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari