ChristenUnie stemt tegen verbod rituele slacht

Peter Ester-443419-06-2012 16:49 19-06-2012 16:49

De ChristenUnie heeft vandaag in de Eerste Kamer tegen een verbod op de rituele slacht gestemd. ChristenUnie-senator Peter Ester vindt het initiatiefwetsvoorstel van de Partij voor de Dieren te diep ingrijpen in de godsdienstvrijheid. Hij is wel blij met het convenant dat is afgesloten om het dierenwelzijn bij de slacht te verbeteren.

Lees hieronder de stemverklaring die Ester namens de ChristenUnie heeft afgelegd over de wet en de moties die waren ingediend.

Stemverklaring

Meneer de voorzitter, Mijn fractie kijkt terug op een waardig en zorgvuldig debat in dit Huis vorige week over het Initiatiefwetsvoorstel-Thieme. Wij zien de motie Schrijver c.s. als een belangrijke gezamenlijke drijfveer achter het debat en als een samenvatting van elementaire overwegingen die een rol in de beraadslagingen speelden. Het mondde uit in het convenant dat we met elkaar bespraken. Mijn fractie steunt de motie van harte. Het biedt het juiste evenwicht tussen godsdienstvrijheid en dierenwelzijn. Met deze motie wordt in de ogen van de ChristenUnie-fractie de motie Vos c.s. en de motie Vliegenthart c.s. overbodig omdat de daarin verwoordde verzoeken in voldoende mate in de motie Schrijver zijn opgenomen. Dit is de reden dat wij tegen beide moties zullen stemmen.

Lees hier de eerdere bijdrage van Peter Ester aan het debat over de Rituele Slacht.

« Terug

Nieuwsarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari