Bijdrage bij de start van het Cypriotische EU-voorzitterschap

cyprus_map04-07-2012 14:58 04-07-2012 14:58

Cyprus houdt de traditie van de apostelen Paulus en Barnabas levend en heeft alleen daarom al onze sympathie. En ook de brute Turkse bezetting van een aanzienlijk deel van het eiland maakt ons gevoelig voor support aan Nicosia.

Maar Cyprus moet niet afdwalen richting Rusland. Dat president Christofias is afgestudeerd in Moskou moet niet resulteren in grote afhankelijkheid van Cyprus van heer Poetin. Je geeft hem een hand en voor je het weet ben je nog meer dan je arm kwijt!

Laat Cyprus voor financiële steun de blik richten op Europa. En uiteraard eerst en vooral zélf orde op zaken stellen. De prangende vraag is immers: welk toezicht heeft Cyprus uitgeoefend op de banken in haar land? Hoe kon het dat diverse banken in het land zo fors in de problemen zijn geraakt? Dat kan toch niet uitsluitend worden verklaard vanwege de banden met Griekenland.

Wij wensen het nieuwe voorzitterschap veel sterkte en zegen toe!

De Cypriotische president Christofias antwoordde: ,,Het Europees Parlement hoeft zich over deze communist geen zorgen te maken. Ik begin zeker geen revolutie."

« Terug

Nieuwsarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari