Foto's en verslag presentatie boek 'Volgers'

DSC_001122-08-2012 14:57 22-08-2012 14:57

Op 21 augustus presenteerde het WI een nieuw boek: 'Volgers' in de Lutherse kerk in Utrecht. Antoine Bodar, Arenda Haasnoot, Gert-Jan Segers en verschillende auteurs namen een exemplaar in ontvangst. Daarna werd er nog stevig doorgepraat over deze en andere christelijke inspiratoren.

Meer informatie over het boek en een bestelformulier kunt u hier vinden.

Foto's (album)

Het ND was erbij en schreef een verslag:

ChristenUnie presenteert boek met geloofshelden
UTRECHT - Priester Antoine Bodar nam gisteren in Utrecht het eerste exemplaar in ontvangst van een boek over zestien geloofshelden, tot stand gebracht door het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie. De hoop is dat lezers via ‘helden’ als Bonhoeffer, C.S. Lewis en Augustinus weer bij het geheim van de christelijke traditie komen: ‘Christus zelf’.

‘Wat vraagt Christus nu van mij? Wat betekent navolging in deze tijd?’ Het zijn de vragen waar de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer om bekendstond. Hij werd in april 1945 opgehangen, vanwege zijn principiële verzet tegen de nazi’s.Gert-Jan Segers, tot voor kort directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie, noemde gisteren in de Lutherse Kerk in Utrecht zijn naam.

De rest van het verslag is hier te lezen op de site van het Nederlands Dagblad

« Terug

Nieuwsarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari