“Onbegrijpelijk dat Europees Parlement akkoord gaat met verhoging van Europese begroting”

tour binnenplaats close23-10-2012 14:14 23-10-2012 14:14

Overal in Europa en in vrijwel de gehele wereld moeten overheden en burgers bezuinigen. Maar in Straatsburg ging het Europees Parlement vanmiddag akkoord met een verhoging van bijna 7 procent van de Europese begroting.

Peter van Dalen: “Ik begrijp niet dat mijn collega’s in Europa de stijging van de begroting goed vinden. Wat denkt de burger in Nederland en Europa hier wel niet van. Het is en blijft volstrekt onaanvaardbaar, en ik blijf hier tegen strijden.”

Van Dalen vervolgt: “Ik heb amendementen ingediend om de begroting te verlagen, zoals het schrappen van het project ‘Huis van de Europese Geschiedenis’, maar mijn voorstellen zijn niet aangenomen. Ook vind ik dat moet worden onderzocht of Europese Agentschappen en de Europese Buitenlandse Dienst hun budget zinvol besteden. Waarom heeft het Europees Spooragentschap twee werkgebouwen op 45 kilometer van elkaar gelegen? En waarom heeft de Europese Buitenlandse Dienst bijna 50 man personeel op het zonne-eiland Barbados werken?”

Een bekend speerpunt van Van Dalen is transparantie over de begroting. “Laat het Europees Parlement ook naar zichzelf kijken. Want opnieuw heb ik voorgesteld de Algemene Onkostenvergoeding van de Leden transparant te maken. Als zo’n punt in de resolutie wordt opgenomen, herstelt het Europees Parlement een belangrijk deel van haar geloofwaardigheid, en dat lijkt mij heel belangrijk.”

« Terug

Nieuwsarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari