Historische Vereniging Zwijndrecht ontmoet ChristenUnie in Europa

Zwijndrecht109-11-2012 21:28 09-11-2012 21:28

“Banden tussen Zwijndrecht en Europa aangehaald"

Woensdag 7 november jl. hebben bestuursleden en hun partners van de Historische Vereniging Zwijndrecht (‘De Vergulde Swaen’) een bezoek gebracht aan Peter van Dalen in Brussel. Van Dalen vertegenwoordigt in het Europees Parlement de ChristenUnie. Peter van Dalen is geboren (en voor een deel getogen) in Zwijndrecht en heeft nog steeds banden met de stad. Hij heeft onder andere geschiedenis gestudeerd en is ook zelf lid van de Historische Vereniging, om zijn verbondenheid met Zwijndrecht blijvend te benadrukken.

Van Dalen: “Met Zwijndrecht heb ik nauwe banden: ik ben er opgegroeid en er woont nog veel familie van me. Maar er is ook nog een heel andere band. Eén van de speerpunten in mijn Europese werk is transport. Ik ben ook Vice-voorzitter van de Transportcommissie van het Europees Parlement. En als het over transport gaat heb ik met name een hart voor de binnenvaart. Laat Zwijndrecht nou één van de belangrijkste binnenvaartgemeenten in ons land zijn! Dat geeft een klik!"

In zijn dankwoord zei voorzitter Jan van Dalen ( een achterneef van Peter) van ‘De Vergulde Swaen: “Ons bezoek aan het EP was een feest. De uitleg over de geschiedenis van Europa, de relaties met landen en het werk van het Europees Parlement in het algemeen en Peter van Dalen in het bijzonder was verhelderend en zeer boeiend. De banden tussen Zwijndrecht en Europa zijn met dit bezoek aangehaald!"

Op de foto Europarlementariër Peter van Dalen met de bezoekers uit Zwijndrecht:

« Terug

Nieuwsarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari