Foto's en verslagen van het debat en afscheid van Gert-Jan Segers (9 nov)

DSC_021913-11-2012 13:57 13-11-2012 13:57

Op vrijdag 9 november organiseerde het WI een debat over de toekomst van de ChristenUnie en tegelijk het afscheid van voormalig WI-directeur Gert-Jan Segers. Ook werd de nieuwe directeur Wouter Beekers, die op 1 februari zal beginnen, verwelkomd. Bekijk hier de foto's en de verslagen die het Nederlands Dagblad en het Reformatorisch Dagblad schreven.

Foto's (album)

 

Verslag Reformatorisch Dagblad:

Terugblik op campagne ChristenUnie; beperkte kansen voor groei

AMERSFOORT – De groeimogelijkheden voor de ChristenUnie zijn beperkt. Die boodschap gaf de Leidse politicoloog dr. Hans Vollaard vrijdag mee aan de scheidende directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de Christen­Unie, het kersverse Kamerlid Gert-Jan Segers. Ter gelegenheid van zijn afscheid was er in Amersfoort een symposium waarop Segers en Vollaard terugkeken op de verkiezingscampagne deze zomer en vooruitblikten naar de toekomst.

De CU verloor in september 11.000 stemmen en kon de vijfde zetel alleen behouden dankzij de lijstverbinding met de SGP.

Segers, die tijdens de afgelopen verkiezingen campagneleider was, deed eerst uit de doeken wat de dragende gedachten achter de CU-campagne zijn geweest. De eerste doelstelling was het onderstrepen van de C. Dat gebeurde door persoonlijk getinte toespraken van lijsttrekker Slob en bekende predikanten zoals ds. Van der Veer, ds. Van der Spoel en ds. Bottenbley. Ook het optreden van de gospelband Trinity moest bijdragen aan een campagne waarin het hart van het christelijk geloof zichtbaar werd. Volgens Segers moeten christenpolitici „vrijmoedig spreken over het geloof als hun diepste drijfveer.”

Verder wilde de campagneleider de partij neerzetten als een christelijk-sociale beweging die sterke banden heeft met organisaties in het land als Siriz, met hospices en met organisaties die zich bezighouden met asielzoekers. Segers gaf eerlijk aan wat niet was gelukt. De verkiezingsavonden waren succesvol, maar het lukte de partij niet om speerpunten naar voren te brengen waarop ze zich in de campagne kon onderscheiden van andere partijen. Verder had Segers graag nog enkele one­liners tot zijn beschikking willen hebben om extra aandacht te trekken.

Lees verder op http://www.refdag.nl/nieuws/politiek/terugblik_op_campagne_christenunie_beperkte_kansen_voor_groei_1_690034

 

Verslag Nederlands Dagblad

ChristenUnie wil samen zingen én discussiëren

AMERSFOORT - Kenmerkt de ChristenUnie zich door gedeelde politieke standpunten of geloofsovertuiging? Samen zingen levert in ieder geval minder verdeeldheid op.

De Leidse politicoloog Hans Vollaard had een bemoedigende boodschap voor de ChristenUnie, gisteren op een symposium ter gelegenheid van het afscheid van Gert-Jan Segers als directeur van het wetenschappelijk instituut. 'Tel je zegeningen. Ondanks de toenemende secularisering heeft de partij nog steeds vijf zetels. Dat is evenveel als RPF en GPV samen in 1998. En dat terwijl ook steeds meer kerkmensen religie en politiek willen scheiden.'

Lees verder op http://www.nd.nl/artikelen/2012/november/09/christenunie-wil-samen-zingen-en-discussieren

« Terug

Nieuwsarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari