Kamerlid CU brengt eerste werkbezoek aan gehandicaptenzorg

Carla Dik klein13-11-2012 15:44 13-11-2012 15:44

Een primeur: het nieuwe kamerlid Carla Dik van de ChristenUnie bracht vandaag haar allereerste werkbezoek in de langdurige zorg aan VGN-instelling Siza. In Apeldoorn en Teuge bezocht ze een activiteitencentrum voor cliënten met een lichamelijke beperking en een gespecialiseerd centrum voor niet-aangeboren hersenletsel. De VGN, die dit werkbezoek heeft geregeld, was ook aanwezig en heeft het kamerlid gevraagd om onze zorgen over het regeerakkoord neer te leggen bij het kabinet.

De delegatie van de ChristenUnie bestond, naast Carla Dik, uit de inhoudelijk medewerker Anna de Wit. Vanuit Siza waren directeur Rob Wieten, regiomanager Erna van Bussel, participatiecoach Inge Disbergen, teamleider ambulant Jan van der Weide en Karin Klopman, teamleider van het Centrum NAH Teuge aanwezig. Monique van der Meulen, projectleider Wmo, vertegenwoordigde de VGN.

Kennismaken
In de ochtend maakte Carla Dik kennis met cliënten en begeleiders in een activiteitencentrum in Apeldoorn. Daar is goed zichtbaar dat Siza druk bezig is met de komst van de Wmo. Het activiteitencentrum wordt namelijk omgevormd tot een multifunctioneel wijkcentrum waar straks niet alleen cliënten met een lichamelijke beperking, maar ook andere doelgroepen een beroep op kunnen doen. Op dit moment bieden de cliënten al een was- en strijkservice voor bewoners uit de wijk.

's Middags bracht de delegatie een bezoek aan een gespecialiseerd activiteitencentrum voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel in Teuge, vlakbij Apeldoorn. In dit centrum helpen zorgprofessionals cliënten met NAH om hun leven weer op de rit te krijgen. Cliënten leren er vertrouwd raken met hun nieuwe 'ik'. Want die 'ik' is anders dan voor het hersenletsel.

Overgenomen van http://www.vgn.nl/

« Terug

Nieuwsarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari