“Dalits zijn vogelvrij, dat kan en moet anders!”

P1010299donderdag 13 december 2012 23:33

Europarlementariër Peter van Dalen heeft vandaag tijdens een plenair debat over de kastendiscriminatie in India het volgende uitgesproken:

“De circa 200 miljoen Dalits, de kastelozen, zitten in India in een vaak hopeloze situatie. Ze moeten verschrikkelijk werk doen of belanden gedwongen in de prostitutie. De Indiase overheid belooft al tientallen jaren de problemen te pakken. En op papier zien de plannen en wetten er soms ook nog best aardig uit. De dagelijkse praktijk is echter totaal anders.”

Van Dalen vervolgt: “Eén van de grootste problemen is dat de mensen die de huizen van Dalits hebben vernield, Dalits hebben verhandeld als slaaf, Dalits hebben gedwongen tot prostitutie en andere verschrikkingen; dat die mensen nìet worden vervolgd. Sterker nog, elk jaar worden honderden zo niet duizenden Dalits door de politie gemarteld! De Dalits in India zijn vogelvrij!”

Van Dalen sloot af met: “Dat kan en moet anders! De Europese Unie onderhandelt met India over klimaat, energie en handel. Daarbij moeten we de rechten van de Dalits niet vergeten. India moet haar politie- en justitieapparaat hervormen zodat de allerarmsten en de meest gediscrimineerden niet nog verder omlaag worden gedrukt, maar juist bescherming krijgen. Laat dat een voorwaarde zijn voor een vrijhandelsverdrag EU - India!”

Ook internationaal aandacht voor resolutie in het EP:

http://idsn.org/news-resources/idsn-news/read/article/european-parliament-adopts-historic-resolution-on-dalits/128/

« Terug

Reacties op '“Dalits zijn vogelvrij, dat kan en moet anders!”'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 09-01-2015 07:23
De patrouille was Replica Horloges zeer vereerd door het warme welkom dat ze in elke fase van zijn reis Replica Watches ontvangen. Piloten hebben ook een erg leuk om te voldoen aan een aantal van hun collega piloten, waaronder Replica Rolex leden van de Griekse luchtmacht en de Turkish Stars, niet te vergeten de Koninklijke Jordaanse Falcons, met wie ze zelfs geevolueerd in de lucht tijdens het laatste evenement van het seizoen.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari