ChristenUnie kritisch op bezuinigingen infrastrauctuur

snelweg13-02-2013 14:52 13-02-2013 14:52

Het kabinet heef een besluit genomen over een bezuiniging van ruim 6 miljard euro op snelwegen, vaarwegen en het spoor. Er worden nieuwe projecten geschrapt en uitgesteld, maar het budget voor het onderhoud blijft gelijk, zegt Verkeersminister Schultz. Carla Dik-Faber reageert: “De enorme bezuinigingen op infrastructuur van 6,4 mrd euro waren al bekend, maar nu er een lijst is welke projecten worden uit- of afgesteld zal de klap in veel regio’s hard aankomen. De ChristenUnie is blij dat er niet wordt bezuinigd op beheer en onderhoud, maar deze bezuinigingen zijn te fors en er zijn ook verkeerde keuzes gemaakt. Zo valt het op dat het kabinet vooral heeft gekozen voor uitstel van projecten."

De ChristenUnie vindt dat er juist ook naar versobering moet worden gekeken. ,,Dit gebeurt wel bij de spoorplannen tussen Schiphol en Almere, maar waarom gaat de wegverbreding op dit traject onverminderd door, alleen met wat vertraging? Eerder was het CPB kritisch over de omvang van dit wegproject van meer dan 4 miljard euro! Met minder geld kunnen de files ook worden opgelost", aldus Dik-Faber.

Projecten uit het regeerakkoord blijven wat betreft de ChristenUnie onterecht buiten schot. Dik-Faber: ,,De Blankenburgtunnel bij Rotterdam is de verkeerde tunnel op de verkeerde plek, waarvoor bovendien draagvlak in de regio ontbreekt. Datzelfde geldt voor verbreding van de A27 bij Utrecht. Ook hier is een soberder plan met meer draagvlak mogelijk. Ik ben ervan overtuigd dat er met name bij dit soort megaprojecten goedkopere mogelijkheden zijn om knelpunten op te lossen.“

« Terug

Nieuwsarchief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari