ChristenUnie: slechte gevangenisplan Teeven treft Noord-Oosten veel te hard

Gert Jan Segers - klein10-05-2013 10:43 10-05-2013 10:43

De ChristenUnie is tegen de plannen van staatssecretaris Teeven om fiks te bezuinigen op het gevangeniswezen. Tweede Kamerlid Gert Jan Segers van de ChristenUnie bracht dinsdag een bezoek aan de PI Veenhuizen. Samen met de Drenthse Statenfractie van de ChristenUnie en de ChristenUnie gemeenteraadsfractie van Noordenveld. Ook de Statenfractie van de ChristenUnie Drenthe is tegen de plannen van de staatssecretaris, ook omdat het grote gevolgen voor de werkgelegenheid in de regio heeft. Segers: “Het valt sterk te betwijfelen of de bezuinigingen realistisch zijn.”

Segers vindt dat het plan van de staatssecretaris visie en draagvlak ontbeert. “Maar wat ik het ergste vindt, is dat het hart van het werk in de gevangenissen weggesneden wordt. Gedetineerden zitten straks 20 uur opgesloten in een meerpersoonscel. Tijdens mijn bezoek in Veenhuizen werd nog eens duidelijk gemaakt hoe het personeel nu juist ook de gedetineerde in het oog heeft. Dat heeft effect, ik ben er trots op dat het Nederlandse gevangeniswezen zo werkt. De plannen van Teeven miskennen dat.”

Motie

De ChristenUnie diende eerder een motie in om het gevangeniswezen de gelegenheid te geven alternatieven uit te werken. Segers: “Die alternatieven zijn er en hebben veel minder gevolgen voor de regio's waar het qua werkgelegenheid al erg spannend is, zoals het Noorden. Ik maak me daar sterk voor, maar vind voorlopig geen weerklank bij VVD en PvdA.”

« Terug

Nieuwsarchief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari