ChristenUnie: snel schop in de grond voor vervoersknoop Bleizo

Carla Dik - Foto: Anne Paul Roukema / ChristenUniemaandag 24 juni 2013 17:02

Vandaag bezocht Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber de toekomstige locatie van station Zoetermeer Bleizo. Wat haar betreft wordt snel begonnen met de bouw ervan. Onlangs nam de Tweede Kamer haar motie aan om nu snel een besluit over de komst van het station te nemen. "Er wordt nu al meer dan 7 jaar gesproken over dit station terwijl het station volgens de vervoersprognoses 4400 reizigers per dag zal trekken en de reistijd richting Utrecht voor veel reizigers meer dan 20 minuten korter zal maken. Het station zal ook een impuls geven aan de verdere ontwikkeling van dit gebied wat goed is voor de bouw. Door deze ontwikkelingen zal het aantal reizigers nog verder groeien."

Tijdens het werkbezoek vertelden burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer en wethouder Tymon de Weger van Lansingerland over de voordelen van het nieuwe station. Het station ontsluit niet alleen de nieuwe stadswijk Zoetermeer Oosterheem, maar verbetert ook de verbinding vanuit Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs met Utrecht. Dik-Faber:  "Het station krijgt een directe aansluiting op de HOV-busbaan tussen Zoetermeer en Berkel waar een goede overstap is op de metro richting het centrum van Rotterdam."

Geluidsoverlast

Het Kamerlid werd ook geïnformeerd over de geluidsoverlast van de HSL in Lansingerland. Dik-Faber vindt het ongelofelijk dat het zo lang moet duren voordat geluidsmaatregelen worden genomen, terwijl al lang duidelijk is dat de spoorlijn niet voldoet aan de afgesproken geluidsnormen. “Gelukkig starten nu de eerste pilots met geluidsabsorberende bekleding van de tunnel. Als deze proef succesvol is moet snel de hele tunnel worden aangepakt. De omwonenden hebben nu al te vaak te maken gekregen met uitstel. De staatssecretaris moet nu zorgen dat maatregelen nog dit jaar worden genomen!"

« Terug

Nieuwsarchief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari