[Update] Discussiebijeenkomst 'Wonen in de toekomst' gaat niet door

wonenwoensdag 02 oktober 2013 16:18

Helaas gaat deze bijeenkomst niet door omdat Carola Schouten verhinderd is te komen. Het thema wonen blijft op de agenda van het WI. Voor vragen hierover neemt u contact op met Wouter Beekers.

De ChristenUnie zoekt naar nieuwe, evenwichtige verhoudingen tussen staat, markt en samenleving. Daarbij is “wonen” een belangrijk dossier. Er bestaat een brede politieke consensus dat het overheidsbeleid op dit terrein hervormingen behoeft. Eind vorig jaar is daarmee een begin gemaakt in het zogenaamde woonakkoord, dat door de ChristenUnie meeondertekend werd.

4 oktober 2013 14.00-16.00 uur

Graag nodigt de ChristenUnie deskundigen en betrokkenen uit haar achterban uit om mee te denken  over de toekomst van ons woonbeleid. Het gesprek zal worden ingeleid door Carola Schouten, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie en woordvoerder wonen.

Aan de orde komen vragen als: Wat betekent de economische crisis en de getemperde economische groei voor ons toekomstige woonbeleid? Wat kan de overheid in de toekomst nog wel doen en wat niet? Is onze wet- en regelgeving nog bij de tijd? Wat is de toekomst van de hypotheekrenteaftrek en de huursubsidie? Welke rol hebben gemeenten en woningcorporaties in de toekomst? 

Programma:
13.45 Inloop met koffie en thee
14.00 Opening Wouter Beekers, directeur WI ChristenUnie
14.10 Inleiding Carola Schouten, Tweede Kamerlid
14.30 Plenaire discussie
16.00 Sluiting en een drankje

Locatie:

Partijbureau ChristenUnie
Johan van Oldenbarneveltlaan 46
3818 HB Amersfoort
http://www.christenunie.nl/nl/route#partijbureau

Wetenschappelijk Instituut ChristenUnie
Het Wetenschappelijk Instituut (WI) van de ChristenUnie wil het christelijk-sociale denken over staat en samenleving verdiepen en vernieuwen. Het doet wetenschappelijk onderzoek ten dienste van de ChristenUnie en zijn vertegenwoordigers en stimuleert bezinning en discussie.

« Terug

Nieuwsarchief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari