Brandbrief EP-leden aan Kallas: Beëindig staking sluiswachters!

zijaanzicht vlaggen tourdinsdag 10 september 2013 22:05

Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) heeft een brandbrief aan Europees Transportcommissaris Kallas geschreven met het dringend verzoek de stakingen van Duitse sluiswachters te beëindigen. Door een aanhoudend reorganisatieconflict met de Duitse overheid blokkeren de sluiswachters nu al wekenlang Duitse kanalen en rivieren. Van Dalen wil dat daar onmiddellijk een einde aan komt: ,,De stakingen treffen binnenvaartondernemers, verladers en eigenaren van pleziervaartuigen erg hard. De schade loopt nu al in de tientallen miljoenen. Het is tijd dat Commissaris Kallas zelf ingrijpt, want dit gaat nergens meer over."

Volgens Van Dalen, vicevoorzitter van de transportcommissie van het Europees Parlement, heeft Kallas ook de plicht om op te treden. ,,Een van de hoekstenen van de Europese Unie is het vrij verkeer van goederen en personen. Als dat vrij verkeer beperkt wordt, moet daar een belangrijke reden voor zijn. Met alle respect voor de sluiswachters, maar een wekenlange staking over een reorganisatieconflict is buiten alle proporties. Daarom moet Kallas de Duitse overheid verplichten de staking te beëindigen, zodat de schippers week kunnen varen", aldus Van Dalen.

In de bijlage kunt u een kopie van de brief aan Transportcommissaris Kallas vinden. De brief is mede ondertekend door Mathieu Grosch (België, CSP), Dieter Lebrecht-Koch (Duitsland, CDU), Gesine Meissner (Duitsland, FDP) en Roberts Zile (Letland, TB/LNNK)


Klik hier voor kopie van de brief


« Terug

Nieuwsarchief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari