Geen Europees geld naar embryonaal stamcelonderzoek!

embryowoensdag 20 november 2013 13:54

“Het Europees Parlement moet luisteren naar de 1,9 miljoen mensen die het burgerinitiatief ‘Een van ons’ hebben ondertekend, en de Europese financiering aan embryonaal stamcelonderzoek stopzetten”, dat zei Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) naar aanleiding van het debat over Horizon2020. Dit is het Europese financieringsprogramma voor onderzoek en innovatie waarover morgen wordt gestemd in Straatsburg. Van Dalen: “Het is een kwalijke zaak dat lidstaten meebetalen aan onderzoek dat in hun eigen land verboden is.”


Burgerinitiatief ‘Een van ons’


Het burgerinitiatief verzamelde in Europa in totaal 1,9 miljoen handtekeningen en is daarmee het meest succesvolle burgerinitiatief tot nu toe. De steunbetuigingen zijn afgeleverd bij de Europese Commissie. ‘Eens van ons’ roept op: de financiering van activiteiten te beëindigen die de vernietiging van menselijke embryo’s veronderstellen, in het bijzonder met betrekking tot de domeinen van volksgezondheid, wetenschappelijk onderzoek en ontwikkelingshulp.


“Het zou mooi zijn als we direct gehoor kunnen geven aan deze breed gedragen oproep van de Europese burgers. Ik heb daarom samen met collega’s amendementen ingediend met deze strekking”, aldus Van Dalen. “Er zijn voldoende alternatieven beschikbaar die niet controversieel zijn en waar nog veel onderzoek nodig is, bijvoorbeeld voor stamcellen uit beenmerg. Laten we die steunen”.

« Terug

Nieuwsarchief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari