Geen liberalisering loodsen en roeiers

containerschipdinsdag 26 november 2013 14:43

Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) wil de markt voor loodsen en roeiers in Nederlandse havens niet liberaliseren. Dat zei hij vandaag in het Europees Parlement bij de bespreking van de nieuwe Europese verordening Liberaliseren Havendiensten:

,,Loodsen en roeiers staan garant voor de veiligheid in de havens. Al heel lang tonen ze aan deze garantie waar te maken. We moeten die markt daarom niet liberaliseren en zo toewerken naar een "race to the bottom", waarbij de veiligheid het kind van de rekening wordt."

Van Dalen, vicevoorzitter van de Transportcommissie van het Europees Parlement, ziet ook geen reden meer concurrentie voor roeiers en loodsen in de Europese havens toe te staan. ,,Het huidige Nederlandse systeem werkt prima. De loodsen en de roeiers leveren prima diensten, voor een redelijke prijs. Dat is door verschillende Europese vergelijkingsonderzoeken bevestigd. Ik vind het daarom onnodig deze diensten verplicht meer te laten concurreren", aldus de Europarlementariër.

« Terug

Nieuwsarchief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari