APK voor motoren op de lange baan

petervandalen_dolfwilligers_mag1dinsdag 21 januari 2014 11:38

Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) is verheugd dat motoren voorlopig niet APK gekeurd hoeven te worden. Dat zei de Europarlementariër vandaag bij de eindstemming van dit dossier in de Transportcommissie van het Europees Parlement:

,,Ik heb mij vanaf het begin verzet tegen de plannen van de Europese Commissie om motoren verplicht APK te laten keuren in Europa. De onderbouwing van het voorstel was flinterdun. Een verplichte APK keuring voor motoren draagt aantoonbaar niet bij aan de verkeersveiligheid en kost een heleboel geld. Gelukkig is deze verplichting nu op de lange baan geschoven", aldus Van Dalen.

Pas in 2022 moeten motoren in Europa verplicht APK worden gekeurd. En alleen in die landen die in de tussentijd geen maatregelen hebben genomen die evenveel bijdragen aan verkeersveiligheid van motorrijders als de invoering van een verplicht APK keuring voor motoren. Volgens Van Dalen, vicevoorzitter van de Transportcommissie van het Europees Parlement, wordt dit voor Nederland eenvoudig: ,,Nederland kan met een paar eenvoudige maatregelen aan de afspraak voldoen om vanaf 2022 motoren APK te keuren. Dan gaat het om betere voorlichting over motorrijden aan toekomstige motor- en autorijders."

« Terug

Reacties op 'APK voor motoren op de lange baan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari