Egypte verdient onze steun

20140205_EP-003323_ENG_124woensdag 05 februari 2014 19:40

Bijdrage van Peter van Dalen (ChristenUnie) aan het debat over de situatie in Egypte, Straatsburg, woensdag 5 februari 2014

Dit is een verbrande Bijbel uit Minya in Egypte. Een week geleden kwam ik terug uit dit land en heb er met eigen ogen gezien hoe het uit een hele moeilijke periode komt.

De grootste onzekerheid was er bij de Koptische christenen. Honderden aanslagen hebben vele levens gekost, kerken verwoest en huizen vernield. Zelfs de hoop op een toekomst in eigen land leek voor altijd verloren.

Maar, zie nu, een nieuw Egypte. Een land met een nieuwe regering, een nieuwe grondwet. Het is lang niet perfect maar er is wel weer hoop. En twee vragen, die ik namens mijn Koptische broeders en zusters wil voorleggen:

1) Waarom heeft Europa zo lang de Moslimbroederschap gesteund? Waarom zwaaide Van Rompuy met vijf miljard terwijl Morsi de Islamitische agenda uitrolde?

2) Nu Egypte een nieuw hoofdstuk is begonnen, is er een dringende, schreeuwende behoefte aan politieke en economische steun. Is Europa bereid deze steun te verlenen?

Wat mij betreft, verdient Egypte juist nu onze steun!

« Terug

Reacties op 'Egypte verdient onze steun'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari