Op bezoek bij Joods Hospice Immanuel en bij 'Ons Tweede Thuis'

donderdag 06 februari 2014 13:59

Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber en Tjitske Kuiper - De Haan, kandidaat voor de CU Amsterdam gingen maandag 3 februari jl. samen op werkbezoek bij 'Het Joods Zorgcircuit' . Het Joods Zorgcircuit biedt allerlei vormen van zorg. Variërend van maatschappelijk werk, verstandelijk gehandicaptenzorg tot zorg in de laatste levensfase. Men is er voor allerlei soorten zorgvragen vanuit de Joodse gemeenschap.

Het betreft zorg die vaak heel specifiek is vanwege de oorlogstrauma's waar veel mensen nog mee worstelen. Niet alleen de oudere generatie, maar ook de kinderen en zelfs de kleinkinderen. Oorlogstrauma's late diepe sporen na! Het religieuze aspect verdient eveneens veel aandacht en krijgt binnen het Joods Zorgcircuit alle aandacht. Ook (gevoel van) veiligheid is een belangrijk onderdeel van de warme zorg die geboden wordt. Het beleven van de eigen cultuur heeft een belangrijke plaats.

Carla en Tjitske hebben het Joods Hospice Immanuel mogen bekijken en waren onder de indruk van de warme liefdevolle aandacht die de vele (!)vrijwilligers aan de gasten geven. Opvallend is dat dit hospice ook gasten opvangt die niet-specifiek Joods zijn.

Hierna is ook 'Ons Tweede Thuis' bezocht. Dit is een instelling voor mensen met een handicap. Een instelling die alle zorg zo schikt rondom de gasten/bewoners dat ze zich geborgen en begrepen voelen in een veilige omgeving.

Er is gesproken over de kwaliteit en de financiering van allerlei vormen van zorg door de landelijke en de plaatselijke overheid. Het was daarom goed en nodig om gezamenlijk vanuit de TweedeKamer fractie en de lokale ChristenUnie Amsterdam dit werkbezoek te doen. Maar alles begint bij elkaar kennen en waarderen. Dit werkbezoek heeft daar zeker aan bijgedragen!

« Terug

Reacties op 'Op bezoek bij Joods Hospice Immanuel en bij 'Ons Tweede Thuis''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari