Over de soepele heupen van André Rouvoet

19-02-2006 21:30 19-02-2006 21:30

Politiek redacteur Toof Brader volgt de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen vanuit Den Haag. Lees hier zijn dagelijkse notities.

Zaterdagavond ter kerke geweest in Amsterdam. Gospel Night van de ChristenUnie met onder meer stand up comedian dr. Johnny Love, beatboxer M.C. Aldrin, diverse Amsterdamse Praise-bands en Andre Rouvoet. Al na vijf minuten waan ik me in een tot de nok toe gevulde zwarte kerk in het zuiden van de Verenigde Staten. Praise the Lord, en dan vooral vanuit de heupen.

Na de fusie van de RPF en het GPV heeft het de nieuwe ChristenUnie electoraal nogal tegengezeten. Samen hadden ze vijf Kamerzetels, en dat zijn er nu nog maar drie. Ook de oud-Hollandse gereformeerde orthodoxie bleek in 2002 slecht bestand tegen de verleidingen van Pim Fortuyn.

Maar het tij keert. De ChristenUnie heeft het oog laten vallen op de naar eigen zeggen 800.000 christenmigranten in Nederland, van Latijns-Amerikaanse, Afrikaanse of Aziatische afkomst. Vier jaar geleden leverde die achterban de partij zijn eerste zetel op in de deelgemeenteraad van Amsteram-Zuidoost, zeg maar de Bijlmer. Yvette Lont heet ze, Surinaamse, ex-prostituee en de Heer nog steeds uitbundig dankbaar voor de verlossing uit die ellende.

Het gaat zaterdag - tussen de gospels, de beatbox en de grappen van dr. Johnny Love door - over armoede, prostitutie, loverboys, mensensmokkel, drugs- en gokverslaving. Met de ChristenUnie als de eeuwige rots van Jezus die redt.

Onbetwiste ster van de avond is Regina Mac-Nack, de Antilliaanse 'Moeder van Zuidoost'. Door Parool-lezers werd ze onlangs gekozen tot Amsterdammer van 2005. Ze staat nummer 5 op de lijst van de ChristenUnie in Amsterdam-Zuidoost. Dagelijks verstrekt ze in de Bijlmer honderden voedselpakketten aan verslaafden en andere hulpbehoevenden als getuigenis van Zijn Goede Werken. Amen.

Als Andre Rouvoet na een lange overrompelende avond ook nog mag spreken, zijn de Veluwe en de Alblasserwaard heel ver weg. Ik heb alleen nog oog voor zijn onverwacht soepele heupen.
Bron: www.nos.nl

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari