Aanlandplicht: Eerst uitvoeren, dan pas handhaven

ar2vrijdag 07 maart 2014 12:38

“De regering moet snel met plannen komen hoe de aanlandingsplicht in Nederland zou kunnen gaan werken voor gemengde visserij. En laten we nou een keer niet het braafste jongetje van klas zijn, maar op zoek gaan naar maximale rek in de regels”, dat zei Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) tijdens zijn werkbezoek aan Walcheren. Op de Vlissingse vismijn sprak Van Dalen met directeur Foort Lokerse en (oud)vissers over de recente ontwikkelingen in de visserij. “Het eerste wat de regering deed toen bekend werd dat de aanlandplicht er kwam, was het organiseren van een ‘handhavingsconferentie’. Dat vind ik een verkeerd signaal. Je moet eerst nadenken over de uitvoering, dan pas over de handhaving. Handhaving is het sluitstuk, niet de opening”, aldus Van Dalen.

Aanlandingsplicht

Ondanks veel verzet uit de sector komt er in het nieuwe Gemeenschappelijk Visserijbeleid een 'discards ban': een verbod om ongewenste bijvangst terug te werpen. Alle vis die wordt gevangen moet dus aan land worden gebracht.

Van Dalen: "De aanlandplicht had er niet moeten komen en ik heb me hier steeds tegen verzet. Het besluit is nauwelijks onderbouwd, niemand in Brussel en Nederland weet nog hoe het uitgevoerd moet worden en er is nul draagvlak binnen de sector. Toch wordt het ingevoerd”.

 

Pulskor

Ook werd gesproken over de pulskor. Onlangs werden er 42 extra vergunningen aangekondigd voor de pulskor. “Het is belangrijk dat zo snel mogelijk duidelijk wordt hoe veel vissers daarna nog buiten de boot vallen. Iedereen die dat wil zou moeten kunnen vissen met deze techniek. Met de huidige prijzen van de bunkerolie is het voor bedrijven een kwestie van overleven ”, aldus Van Dalen

« Terug

Reacties op 'Aanlandplicht: Eerst uitvoeren, dan pas handhaven'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 15-01-2015 04:37
Zwitserse horlogemaker Nep Horloges Breitling presenteren zijn horloge Colt GMT + uitgerust met een nieuwe Hublot Replica rubber band die perfect in het geval van 41.3 mm integreert. Een krachtige, sportieve en praktische uurwerk dat zo veel stuurprogramma's als frequente reizigers en duikers moet trekken. Naast lokale tijd, dit automatische horloge 41.3 mm geeft een tweede tijdzone met een tweede rode driehoekige-tipped uurwijzer, die is gekoppeld aan een maatstreepjes 24 uur op de flens.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari