Europol gaat fraude met Litouwse rijbewijzen onderzoeken

controlewoensdag 19 maart 2014 17:26

Het Europees Agentschap voor Politiesamenwerking (Europol) gaat onderzoek doen naar fraude met identiteitsbewijzen en rijbewijzen in Litouwen. Dat blijkt uit de antwoorden van Europol op vragen over deze fraude van Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie). Van Dalen, lijsttrekker van ChristenUnie/SGP bij de komende verkiezingen, is blij met de toezegging:

,,Fraude met officiële documenten is een kwalijke zaak. De integriteit van de overheid is in het gedrang. Ook staat het goed functioneren van de Europese economie en het vertrouwen daarin, op de tocht. Het is belangrijk dat de persoon met wie men zaken doet, daadwerkelijk die persoon is. Ik ben daarom blij dat Europol aangeeft al langer onderzoek te doen naar fraude met officiële documenten en ook de fraude in Litouwen grondig te zullen onderzoeken.”

Begin dit jaar bleek dat in Litouwen extra rijbewijzen en paspoorten voor 80 euro per stuk te koop zijn. Volgens Van Dalen, vicevoorzitter van de Transportcommissie van het Europees Parlement, is dit een grote bedreiging voor de verkeersveiligheid in de EU. ,,Met een paar extra identiteitsbewijzen en rijbewijzen kan een vrachtwagenchauffeur in principe onbeperkt doorrijden in Europa en essentiële wetgeving negeren, zoals de rij- en rusttijden. Het is onacceptabel dat chauffeurs zo op de Europese wegen kunnen komen. Daar komt bij dat de frauderende vrachtwagenondernemers met extra rijbewijzen op oneerlijke wijze de concurrentie aangaan met degenen die zich wel keurig aan de rij- en rusttijden houden. Dit alles toont aan dat het onderzoek van Europol bittere noodzaak is”, aldus Van Dalen.

Klik hier voor de officiële antwoord-brief van Europol op de vragen van Peter van Dalen.

« Terug

Reacties op 'Europol gaat fraude met Litouwse rijbewijzen onderzoeken'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari