Wetgeving verbeteren

04-04-2006 11:58 04-04-2006 11:58

Bijdrage Blokland aan het EP-debat over verbeterde wetgeving.

Voorzitter,

 

Naar aanleiding van de verslagen die vandaag besproken worden over betere wetgeving wil ik graag enkele opmerkingen plaatsen over de rol van impact assessments.

 

 

Van collega Doorn begrijp ik dat hij streeft naar een steekproefsgewijze controle, door een commissie bestaande uit de deskundigen van de drie Instellingen. De idee daarachter steun ik van harte; alleen zou ik willen pleiten voor een écht onafhankelijke commissie, dus NIET samengesteld door vertegenwoordigers van de drie Instellingen. In Nederland kennen we hier voorbeelden van, bijvoorbeeld de commissie die toeziet op milieu-effectrapportages. Als je bij zo’n panel een paar keer stevig onderuit bent gegaan, dan doe je de volgende keer wel beter je best!

 

 

Verder wil ik ook nog opmerken dat wetgeving altijd een leerproces is, maar zo expliciet als in overweging J. van het verslag Doorn gesteld is lijkt me veel te negatief. We doen hier ons best om goede wetgeving aan te nemen. Dat zal best een keer fout gaan, maar om dat al bij voorbaat als een doel te zien, dat gaat me veel te ver.

 

 

 

Dank u wel.

 

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari