Peter van Dalen: stop EU-subsidie Europese scholen

zijaanzicht vlaggen tourdonderdag 15 mei 2014 23:24

Peter van Dalen, lijsttrekker voor ChristenUnie en SGP bij de verkiezingen voor het Europees Parlement, riep tijdens een verkiezingsavond in het Calvijn College in Goes op tot het stopzetten van subsidie voor de Europese scholen. Van Dalen: ,,Deze scholen kosten de belastingbetaler 170 miljoen per jaar en zijn gratis voor de kinderen van de Europese ambtenaren. Dat is absurd. Juist deze mensen kunnen het onderwijs van hun kinderen prima zelf betalen.”

Van Dalen was in Zeeland waar hij sprak met veel kiezers die hun zorgen uitten over de bezuinigingen in Nederland, terwijl de Europese begroting maar blijft stijgen. Van Dalen: ,,Ik deel deze zorgen en zie dat het mensen doet afkeren van Europa. Daar moet wat aan gebeuren. De 170 miljoen euro die nu aan de Europese scholen wordt gegeven kan beter aan de lidstaten worden teruggegeven. Die kunnen het dan investeren in scholen zoals het Calvijn College.”

Er zijn momenteel 15 Europese scholen in acht landen. De meeste scholen staan in Brussel en omgeving: vijf. Nederland kent één Europese school, in Bergen. Het doel van de Europese scholen werd ooit uitgedrukt door één van de founding fathers van de EU, Jean Monnet. Hij vond dat de leerlingen van Europese scholen moesten opgroeien zonder nationale vooroordelen en echte Europeanen zouden worden die het werk van Europese eenwording konden voortzetten.

« Terug

Reacties op 'Peter van Dalen: stop EU-subsidie Europese scholen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari