Welke partijen zitten in de ECR-fractie per 12 juni 2014

zijaanzicht vlaggen tourvrijdag 13 juni 2014 11:17

Hieronder een lijst (update 12 juni 2014) van partijen die zijn toegetreden tot de ECR-fractie. Een fractie in het EP kan worden gevormd als minimaal 25 Europarlementariërs uit 7 verschillende Europese landen bereid zijn om samen een fractie te vormen:

Verenigd Koninkrijk : De Conservatieven

De officiële naam is: Conservative and Unionist Party. Dit is de conservatieve partij in het Verenigd Koninkrijk. Het is de grootste partij van het land, en de huidige leider van de Conservatieven is dan ook premier van het Verenigd Koninkrijk: David Cameron. Qua Europees beleid richten de conservatieven zich vooral op een goed werkende interne markt, individuele vrijheid, duurzaamheid en internationale verantwoordelijkheid. De partij is tegen verdere overdracht van soevereiniteit aan Europa. De Conservatieven zijn medeoprichter van de ECR en met 20 leden de grootste delegatie binnen de ECR-fractie

Voor meer informatie: www.conservatives.com

Polen: Recht en Rechtvaardigheid (PiS)

De officiële naam is: Prawo i Sprawiedliwość. Dit is een Poolse rechtse politieke partij, opgericht in 2001 door de tweelingbroers Kaczyński. De partij heeft katholieke wortels en is tegen legalisering van abortus, euthanasie, softdrugs en het homohuwelijk. Een dragend beginsel van de partij is het gevecht tegen criminaliteit en corruptie, en wordt gereflecteerd in de naam. De PiS staat voor stevige Euro-Atlantische samenwerking en promoot de idee van een 'Europa van de naties'. De PiS is medeoprichter van de ECR en heeft 19 leden in de fractie

Voor meer informatie: http://www.pis.org.pl/main.php

Tsjechië: Democratische Burgerpartij (ODS)

De Občanská demokratická strana (Nederlands: Democratische Burgerpartij) is een conservatieve en liberale politieke partij in Tsjechië. Toen de partij in de regering zat heeft ze ervoor gezorgd dat Tsjechië toetrad tot de EU, maar intussen is de ODS kritischer over de Europese samenwerking en sterk tegen een Europese grondwet. De partij is medeoprichter van de ECR en heeft 2 leden in de fractie

Voor meer informatie: http://www.ods.cz/

Letland: Voor Vaderland en Vrijheid (LNNK)

Tēvzemei un Brīvībai ofwel: Voor Vaderland en Vrijheid/LNNK is een nationaal-conservatieve politieke partij in Letland. De partij is een van de meest stabiele factoren in de Letse politiek. Europarlementariër Roberts Zile draagt met zijn expertise als oud-minister van Financiën en oud-minister van Transport bij aan het profiel van de ECR. De LNNK is medeoprichter van de ECR en heeft 1 lid in de fractie.

Voor meer informatie: http://www.tb.lv/

Litouwen: Electorale Vertegenwoordiging van Polen in Litouwen (AWPL)

De AWPL vertegenwoordigt de Poolse minderheid in Litouwen en is een christelijk-democratische partij en heeft sterke banden met de plaatselijke en regionale politiek. In Europa komt ze dan ook specifiek op de belangen van regio’s. De AWPL is medeoprichter van de ECR en heeft 1 lid in de groep.

Voor meer informatie: http://www.llra.lt/

Kroatië: Kroatische partij van Rechten (HSP)

Hrvatska Stranka Prava, HSP, is een rechtse politieke partij in Kroatië. De partij is kritisch op verdere overdracht van soevereiniteit aan Europa en legt de nadruk op economisch herstel en groei. Sinds de toetreding van Kroatie in 2013 heeft de partij 1 lid in de ECR-fractie.

Meer informatie: http://www.hsp-ante-starcevic.hr/

Denemarken: Deense Volkspartij (DVP)

Dansk Folkeparti is een sociaal conservatieve partij uit Denemarken. Voor toetreding bij de ECR is een verklaring afgegeven dat de DVP is veranderd de afgelopen jaren. De DVP heeft afstand genomen van de rechts-populistische ideeën van 4 jaar geleden en ook van de ideeën van Geert Wilders: de DVP heeft zich hiervan nadrukkelijk gedistantieerd. Lees hier meer daarover.

De DVP staat bekend als euro-realistisch maar ziet op terreinen als milieu en dierenwelzijn zeker een rol voor de EU. Ook wil de partij afspraken over de Deense arbeidsmarkt en vooral over sociale dumping: oftewel goedkope arbeidskrachten dumpen in Denemarken en daarmee wetgeving ontlopen.

In juni 2014 zijn de 4 leden van de DVP toegetreden tot de ECR-fractie.

Meer informatie: http://www.danskfolkeparti.dk/

Finland: de Finnen Partij (PS)

De Finnen Partij (PS) stond vroeger bekend als De Ware Finnen. De afgelopen jaren is de partij gematigder geworden en de sociaal conservatieve partij behoort inmiddels tot de mainstream van de Finse politiek. De partij is kritisch op verdere overdracht van soevereiniteit aan Europa, pro-life en voor het gezin als hoeksteen van de samenleving. De partij blijft kritisch over grote immigratiestromen en vindt dat daar scherpe afspraken over moeten worden gemaakt.

In juni 2014 zijn de 2 leden van de PS toegetreden tot de ECR-fractie

Meer informatie: http://www.perussuomalaiset.fi/

Slowakije: Gewone mensen en onafhankelijke personen (OL’aNO)

OL’aNO is een conservatieve partij uit Slowakije met een economisch meer liberale inslag. De partij zet zich fel in voor de bestrijding van corruptie. In 2014 is dominee Skripek verkozen met voorkeurstemmen. De partij is lid geworden van de ECR fractie, maar zit net als de ChristenUnie-SGP bij de ECPM.

Meer informatie: http://obycajniludia.sk/

 

Slowakije: Nieuwe meerderheid partij (NOVA)

NOVA is een sociaal-conservatieve, eurorealistische, christelijke partij die zowel in eigen land als in Europa strijd tegen corruptie. In juni 2014 is het lid van NOVA toegetreden tot de ECR-fractie.

Griekenland: Onafhankelijke Helenen (AE)

De AE is een rechts conservatieve partij uit Griekenland. De partij is patriottistisch en kritisch op de huidige aanpak van de Europese Unie bij de economische crisis. Hun afgevaardigde professor Notis Marias heeft zich in juni 2014 aangesloten bij de ECR.

Meer informatie: http://anexartitoiellines.gr/

Duitsland: Familie Partij van Duitsland (FP)

De FP is een christelijke partij die, zoals de naam al aangeeft, opkomt voor gezinnen. Als leus gebruikt de partij dan ook: “Europa is alleen mogelijk met gezinnen” .

In juni 2014 heeft de afgevaardigde van de FP, Arne Gericke, zich aangesloten bij de ECR-fractie.

Meer informatie: http://www.familien-partei.de/

Duitsland: Alternative für Deutschland

De AfD is een nieuwe eurosceptische partij die in 2013 voor het eerst deelnam aan de Duitse Bondsdag verkiezingen. Daar haalde de partij net niet de kiesdrempel van 5%, maar bij de Europese verkiezingen haalde de partij maar liefst 7 zetels. De partij is conservatief van inslag, met een aantal uitgesproken christenen in de partij(top) en op de lijst. De partij is kritisch over de manier waarop de Eurozone momenteel is ingericht. Net als de ChristenUnie pleiten ze voor een herbezinning op de situatie waarbij verschillende opties op tafel liggen, waaronder een exit van een aantal probleemlanden, of een opdeling in kleinere muntunies. Deze oplossingen moeten worden onderzocht en mogen geen taboe zijn.

In juni 2014 hebben de 7 leden van de AfD zich aangesloten bij de ECR-fractie.

Bulgarije: Bulgaria without Censorship (BwC)

De BwC is een platform van een aantal politieke partijen in Bulgarije die strijden tegen de corruptie in het land en in Europa. De lijsttrekker een bekende journalist en tv-presentator in Bulgarije. De partij is centrumrechts en is kritisch tegenover verdere overdracht van soevereiniteit aan Europa.

In juni 2014 is Nikolay Barekov namens het BwC toegreden tot de ECR-fractie

Meer informatie: https://www.alternativefuer.de/ 

 

« Terug

Reacties op 'Welke partijen zitten in de ECR-fractie per 12 juni 2014'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari