Update ECR-bureau en -fractievorming

eu_flagdonderdag 12 juni 2014 18:33

Vanochtend (donderdag 12 juni 2014) vond de oprichtingsvergadering van de ECR (European Conservatives and Reformists) plaats. Om 9 uur kwam het fractiebureau bijeen en om 10 uur de hele fractie. Gestemd werd over de toelating tot de ECR van Alternative für Deutschland (7 leden) en Bulgaren tegen censuur (2 leden).

Tevens werd gestemd over een voorzitter, vicevoorzitters, penningmeester, kandidaat-voorzitter van het EP en kandidaat-vicevoorzitter van het EP. Met ECPM-collega Skripek (die verkozen is op een Slowaakse lijst en sinds afgelopen week ECR-lid is) heb ik van tevoren onze positie inzake alle stemmingen bepaald.

De zeven leden van Alternative fuer Deutschland zijn allemaal toegelaten. Ik heb een warm pleidooi gehouden voor de AfD. Het is een partij die net als wij willen samenwerken in Europa, maar geen Europese superstaat willen. Ze hebben zeer interessante opvattingen over de eurozone, die in grote lijnen overeen komen met het Graafland-rapport van de ChristenUnie. Van de Bulgaren is één lid toegelaten. Over het andere lid heeft de fractie nog vragen. Het voornaamste punt uit hun programma is de bestrijding van corruptie. Ook doen ze veel voorstellen om de positie van het gezin te ondersteunen.

Als voorzitter is de Brit Sayed Kamall gekozen. Als vicevoorzitters zijn mijn Poolse vriend Legutko, de Brit Van Orden en de Griek Marias gekozen. De ECR-kandidaat voor het EP-voorzitterschap is de Brit Sajjad Karim. De kans is gering dat hij het zal halen

Verder zijn er nog gesprekken gaande met verschillende partijen. De komende weken zal de ECR-fractie waarschijnlijk blijven groeien. Nu hebben we 63 leden, uit 13 landen, en is de ECR fractie de liberalen voorbij gestreefd als derde grootste fractie in het Europees Parlement. Binnen de ECR is de positie van de Europese Christelijke Politieke Beweging (ECPM), de Europese politieke familie van de ChristenUnie, verder versterkt. Dat geeft een goede basis voor een christelijk en eurorealistisch geluid in Europa de komende vijf jaar!

 

« Terug

Reacties op 'Update ECR-bureau en -fractievorming'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari