Rechten voor Christenen in Pakistan

Pakistan demonstratie Brussel foto2maandag 30 juni 2014 21:46

Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) sprak zich afgelopen weekend uit voor gelijke rechten voor christenen en de afschaffing van de blasfemiewetten tijdens een demonstratie van Pakistaanse christenen in Brussel.

Zo'n honderd Pakistaanse christenen, voornamelijk uit de diaspora in Europa, demonstreerden voor het Europees Parlement in Brussel voor meer rechten. De emoties liepen hoog op tijdens toespraken van christenen die familie in de dodencel hebben. Er waren Pakistaanse vlaggen te zijn en spandoeken waarop de woede en het verdriet van de christenen tot uitdrukking kwam.

De Pakistanen eisten dat de Europese landen meer doen om de situatie van minderheden te verbeteren en om de zogenaamde blasfemiewetten, waaronder artikel 295 van het Pakistaanse wetboek van strafrecht, af te schaffen. Ze eisten gelijk behandeld te worden en niet uit hun eigen huizen en gemeenschappen te worden verdreven.

Peter van Dalen sprak zijn steun uit voor de Pakistaanse christenen en beloofde zich hard te maken voor meer Europese druk op Pakistan. Zie de bijlage voor de toespraak van Van Dalen.

« Terug

Reacties op 'Rechten voor Christenen in Pakistan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari