Rondetafelgesprek: Islam and Christian Politics

islam-christianity_largedinsdag 01 juli 2014 15:26

Het WI organiseert op 1 september aanstaande een rondetafelgesprek over het thema ‘Islam and Christian Politics’. Rond dit thema spreken Matthew Kaemingk en Gert Jan Segers over onder meer een gezonde balans tussen veiligheid en godsdienstvrijheid.

Andere vraagstukken die zij bespreken zijn:
-       Wat is de toekomst van democratie en tolerantie voor religie, zonder christelijke fundering of goddelijke autoriteit?

-       Hoe kunnen christenpolitici reageren op christenen die zich tot de Islam-framing van politici als Wilders voelen aangetrokken?


Na een korte pauze worden de deelnemers uitgenodigd deel te nemen aan een debat over het onderwerp. Het rondetafelgesprek wordt afgesloten met een borrel.  


Datum en tijd:
            maandagmiddag 1 september, 14.30 uur
Locatie:                       partijkantoor van de ChristenUnie
                                     (Johan van Oldenbarneveltlaan 46, Amersfoort)
Voertaal:                     Engels
Entree:                        gratis, aanmelding verplicht


Sprekers

Matthew Kaemingk
Matthew Kaemingk promoveerde aan de Fuller Theological Seminary, studeerde aan de Princeton Theological Seminary en heeft politicologie gestudeerd aan de Whitworth Universiteit. In 2012 heeft hij aan de Vrije Universiteit in Amsterdam een proefschrift afgerond met de titel ‘Christianity, Islam, and Pluralism: Toward a Reformed Theology of Political Hospitality’. Een jaar later verscheen van zijn hand het werk Mecca and Amsterdam: Christian Ethics Between Islam and Liberalism.

Gert Jan Segers
Gert Jan Segers werd in 2000 vanuit zijn kerkelijke gemeente en de Gereformeerde Zendingsbond uitgezonden naar in Egypte, waar hij zeven jaar woonde en werkte. Hij schreef over Egypte de roman Twee broers en een meisje met geel haar (2009). In hetzelfde jaar schreef hij Voorwaarden voor vrede: De komst van de islam, de integratie van moslims en de identiteit van Nederland. Segers haalde aan de School of International Studies een master, met als specialisatie westers-islamitische betrekkingen in het Midden-Oosten. Hij was co-auteur van het boek Wat christenen geloven en moslims niet begrijpen. Tegenwoordig is Segers lid van de Tweede Kamer en vaste columnist voor het Nederlands Dagblad.

« Terug

Reacties op 'Rondetafelgesprek: Islam and Christian Politics'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari