Europarlementariërs Belder en Van Dalen in belangrijke commissies in het EP

Zittingszaal_Straatsburg_02donderdag 03 juli 2014 10:26

Europarlementariërs Peter van Dalen en Bas Belder zijn blij en dankbaar dat ze bij de verdeling van de commissies in het Europees Parlement op sleutelposities zijn gekomen. Peter van Dalen blijft lid van de transportcommissie, waar hij sinds 2009 in zit. Bas Belder wordt opnieuw lid van de commissie Buitenlandse Zaken. De ChristenUnie-SGP is verheugd dat de inzet voor mensenrechten en tegen geloofsvervolging gecontinueerd kan worden.

Nieuw zijn de lidmaatschappen van de eurofractie ChristenUnie-SGP op visserij en landbouw. Peter van Dalen neemt plaats in de visserijcommissie, waar hij tevens woordvoerder zal zijn namens de hele ECR fractie. Belder krijgt als plaatsvervangend lid voet aan de grond in de landbouwcommissie. Vanuit die posities hoopt ChristenUnie-SGP het geluid van de Nederlandse primaire sectoren in het Europees Parlement te versterken.
Over de posities in delegaties wordt in de komende weken beslist. Belder´s naam wordt genoemd voor het vicevoorzitterschap van de Israël-delegatie. Van Dalen overweegt om lid te blijven van de India-delegatie.
 

« Terug

Reacties op 'Europarlementariërs Belder en Van Dalen in belangrijke commissies in het EP'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari