Uniforme Europese aanpak voor reizen met telefoons en laptops noodzakelijk

Vliegtuigdinsdag 08 juli 2014 14:27

Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP), sinds 2009 lid van de Transportcommissie van het Europees Parlement, wil duidelijkheid van de Europese Commissie over het meenemen van mobiele telefoons en laptops op vluchten naar de Verenigde Staten. Hij heeft hierover met spoed vragen gesteld aan verantwoordelijk Eurocommissaris Kallas van Transport.

Van Dalen: ,,Sinds deze week mogen passagiers die vanaf diverse Europese luchthavens naar de VS vliegen, geen lege telefoons en laptops meer meenemen in hun handbagage. Dit omdat terroristen er met behulp van nieuwe technieken in zouden zijn geslaagd, bommen te maken die de plaats van een batterij in een mobiele telefoon of laptop innemen. In een scanapparaat zouden deze bommen niet zichtbaar zijn. Ik wil van de Europese Commissie weten hoe serieus deze dreiging is, en of deze maatregelen niet voor àlle vluchten én andere vormen van vervoer moeten gelden."

Volgens Van Dalen is het belangrijk dat er uniforme Europese regels komen. ,,Jongeren met een Europese nationaliteit vechten met terroristen mee in Syrië en Irak dus heeft Europa net zo goed als de VS te maken met terreurdreiging. Juist en vooral als deze jongeren terugkeren naar Europa. Als de Amerikanen concrete aanwijzingen hebben dat het nodig is een verbod op lege telefoons en laptops in te voeren op vluchten naar de VS, dan moet Europa overwegen dezelfde maatregelen in te voeren voor vluchten van, naar en binnen de EU", aldus Van Dalen.

Daarnaast wil Van Dalen weten wat deze maatregel betekent voor andere vormen van vervoer in de EU: ,,We hebben in Londen en Madrid gezien dat terroristen niet alleen aanslagen plegen in vliegtuigen, maar ook in metro´s, treinen en bussen. Ik wil daarom ook van de Europese Commissie weten hoe die, in samenwerking met de Europese Lidstaten, mogelijke aanslagen met deze nieuwe techniek bij reizen met andere vervoersmodaliteiten wil voorkomen."

 

« Terug

Reacties op 'Uniforme Europese aanpak voor reizen met telefoons en laptops noodzakelijk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari