Islam and Christian Politics: rondetafelgesprek op 1 september

moskeedonderdag 21 augustus 2014 16:25

De laatste tijd horen, zien en lezen we veel berichten over jihadisten. Er gaat geen dag voorbij waarop de media niet berichten over de terreur van IS(IS). Ondertussen vinden in de Haagse Schilderswijk demonstraties plaats voor en tegen IS(IS). Hoe moeten we hier als christelijke politici mee omgaan? Het WI organiseert een rondetafelgesprek over dit onderwerp op 1 september.

Is de islam een gevaar voor onze veiligheid? Wat is een gezonde balans tussen godsdienstvrijheid en veiligheid? En: wat is de toekomst van tolerantie van godsdienst zonder christelijke fundering?

Deskunige Matthew Kaemingk en Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers spreken hierover vanuit hun expertise. Hierna worden de deelnemers uitgenodigd hierover in gesprek te gaan. 


Praktische informatie

Datum en tijd: maandagmiddag 1 september, 14.30 uur 
Locatie:           partijkantoor van de ChristenUnie                                   
                         (Johan van Oldenbarneveltlaan 46, Amersfoort)
Voertaal:         Engels
Entree:            gratis, aanmelding verplicht

Sprekers


Matthew Kaemingk
Matthew Kaemingk promoveerde aan de Fuller Theological Seminary, studeerde aan de Princeton Theological Seminary en heeft politicologie gestudeerd aan de Whitworth Universiteit. In 2012 heeft hij aan de Vrije Universiteit in Amsterdam een proefschrift afgerond met de titel ‘Christianity, Islam, and Pluralism: Toward a Reformed Theology of Political Hospitality’. Een jaar later verscheen van zijn hand het werk Mecca and Amsterdam: Christian Ethics Between Islam and Liberalism.

Gert-Jan Segers
Gert-Jan Segers werd in 2000 vanuit zijn kerkelijke gemeente en de Gereformeerde Zendingsbond uitgezonden naar in Egypte, waar hij zeven jaar woonde en werkte. Hij schreef over Egypte de romanTwee broers en een meisje met geel haar (2009). In hetzelfde jaar schreef hij Voorwaarden voor vrede: De komst van de islam, de integratie van moslims en de identiteit van Nederland. Segers haalde aan de School of International Studies een master, met als specialisatie westers-islamitische betrekkingen in het Midden-Oosten. Hij was co-auteur van het boek Wat christenen geloven en moslims niet begrijpen. Tegenwoordig is Segers lid van de Tweede Kamer en vaste columnist voor het Nederlands Dagblad.

« Terug

Reacties op 'Islam and Christian Politics: rondetafelgesprek op 1 september'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari