Interview in Trouw: Wouter Beekers en Robert van Putten over Coöperatiemaatschappij

woutervierkantwoensdag 27 augustus 2014 10:53

Wouter Beekers en Robert van Putten vertellen op 27 augustus in Trouw over hun nieuwe boek Coöperatiemaatschappij. Solidariteit organiseren in de eenentwintigste eeuw. Coöperatiemaatschappij is een tussenweg tussen de verzorgingsstaat en de participatiesamenleving, waarin overheid en samenleving elkaar aanvullen.

'Decennia lang zijn alle kaarten op de staat gezet, daarna moest de markt het gaan doen. En nu is het de samenleving, het is een en al jubel en lof voor wat die samenleving allemaal kan. Vanuit het christelijk sociale denken is dat mooi, maar we moeten oppassen dat de samenleving nu tegenover de overheid wordt geplaatst. Het is niet of, of maar samen,' zegt Beekers in het interview met Trouw. 

In hun boek benadrukken Van Putten en Beekers dat sociaal kapitaal niet onuitputtelijk is. De overheid mag veel verwachten van de samenleving en haar veelzijdigheid, maar moet die niet overvragen. Beekers: 'De samenleving is een coöperatie, waar iedereen zijn talent in kan brengen, maar op zijn eigen manier. Hoe organiseer je dat? We moeten in elk geval ophouden met druk uitoefenen. Gij zult participeren, die oproep kan mensen op slot zetten. Het kan veel uitnodigender.' (Trouw, 27 augustus 2014)


Lees het volledige interview (betaald)

« Terug

Reacties op 'Interview in Trouw: Wouter Beekers en Robert van Putten over Coöperatiemaatschappij'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 09-01-2015 07:11
De Breitling Replica Watches merk presenteert dit jaar, de nieuwe, meer eigentijdse look zijn horloges van het Breitling Replica Cockpit-bereik: Beschikbaar in een verscheidenheid van metalen, kleuren van wijzerplaten en soorten Hublot Replica armbanden, Cockpits moeten alle liefhebbers van modellen pilot die niet noodzakelijkerwijs een chronograaf hoeft verleiden... Tot slot wordt de datum weergegeven in een venster muur uitgehouwen.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari