Nieuwe WI-studie Coöperatiemaatschappij verschenen

cooperatiemaatschappij presentatiemaandag 08 september 2014 12:43

Op 28 augustus presenteerden Wouter Beekers en Robert van Putten hun nieuwe WI-studie Coöperatiemaatschappij. Solidariteit organiseren in de eenentwintigste eeuw. Zij overhandigden de eerste exemplaren aan Arie Slob en Sybrand Buma. Het boek is als download op deze site beschikbaar en als hard copy te bestellen.

Is het einde van de verzorgingsstaat nabij? Is het tijd voor minder overheid en meer samenleving? In de verhitte discussies aan het begin van de eenentwintigste eeuw pleit het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie voor een overheid en een samenleving die elkaar niet uitsluiten, maar aanvullen.

Als WI van de ChristenUnie willen we met deze studie een onvervalst christelijk-sociaal geluid laten horen in het debat over de participatiesamenleving. In het boek stellen de schrijvers Robert van Putten en Wouter Beekers dat er te vaak gedacht wordt vanuit een tegenstelling tussen overheid en samenleving ('minder overheid, meer samenleving'), terwijl overheid en samenleving juist meer zouden moeten
samenwerken. 

Het boek via de site te bestellen, maar is ook beschikbaar als download. Donateurs kunnen het boek gratis toegestuurd krijgen.


In de media is veel aandacht geweest voor het boek. Zo hield Trouw (betaald) voor de krant van 27 augustus een interview met schrijvers Robert van Putten en Wouter Beekers. In het Nederlands Dagblad stond op zowel 27 augustus als 28 augustus (betaald) een bericht over Cooperatiemaatschappij. Het Friesch Dagblad (alleen in papieren krant) en het Reformatorisch Dagblad (papieren krant) berichtten erover op donderdag 28 augustus. In de Volkskrant van 8 september stond bovendien een opiniestuk van de hand van Wouter Beekers, waarin hij pleit voor het inzetten van de ombudsman als waakhond tegen gulzig bestuur. Op socialevraagstukken.nl is op 9 september een stuk van Robert van Putten verschenen over de cooperatiemaatschappij.

« Terug

Reacties op 'Nieuwe WI-studie Coöperatiemaatschappij verschenen'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 09-01-2015 07:11
De Breitling Replica Watches merk presenteert dit jaar, de nieuwe, meer eigentijdse look zijn horloges van het Breitling Replica Cockpit-bereik: Beschikbaar in een verscheidenheid van metalen, kleuren van wijzerplaten en soorten Hublot Replica armbanden, Cockpits moeten alle liefhebbers van modellen pilot die niet noodzakelijkerwijs een chronograaf hoeft verleiden... Tot slot wordt de datum weergegeven in een venster muur uitgehouwen.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari