Wethouders Urk op bezoek in Brussel

urkwoensdag 03 september 2014 18:47

Wethouders Geert Post en Gerrit Post en adviseur Visserij en Europa, Juriean Brands van Urk zijn deze week op bezoek geweest in Brussel, onder andere bij Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP), die lid is van de EP-commissie Visserij. “Visserij staat hoog op de agenda van Urk en van ons, en daarom is zo’n ontmoeting heel zinvol”, zegt Peter van Dalen.

De drie heren van Urk zijn op gesprek geweest bij het Nederlandse Huis van de Provinciën in Brussel, bij de Permanente Vertegenwoordiging, bij de Europese Commissie en dus ook in het Europees Parlement. Tijdens de ontmoeting zijn ideeën en suggesties uitgewisseld en is zelfs vastgesteld dat er voor de pulskor-ontheffingen mogelijk nog wel ruimte is. “De wethouders meenden dat de informatie bij het Nederlandse Ministerie en bij de Europese Commissie verschillen. Wellicht kunnen daardoor meer ontheffingen voor de pulskor worden uitgereikt in Nederland. Dat is mogelijk goed nieuws, maar we gaan eerst controleren bij het ministerie of dit klopt”, zegt Van Dalen.

Ook is de aanlandplicht aan bod geweest, en zijn projecten van transport besproken, zoals de sluizen bij Kornwerderzand (afsluitdijk) en de haven van Urk.

Al met al is het een waardevol bezoek geweest van de wethouders aan Brussel.

Met Europarlementariër Van Dalen is afgesproken nauw contact te blijven houden over het Europese visserijbeleid. Van Dalen: “We staan schouder-aan-schouder voor een beleid dat toekomst biedt voor de vis en de visserman.”

« Terug

Reacties op 'Wethouders Urk op bezoek in Brussel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari