De nieuwe Europese stofzuiger heet Timmermans

zijaanzicht vlaggen tourwoensdag 10 september 2014 12:23

De voorzitter van de Europese Commissie, de Luxemburger Juncker, heeft zijn nieuwe Commissie van 28 leden gereed. De posities zijn verdeeld en ook over de functie van Frans Timmermans is nu duidelijkheid gekomen. Hij wordt verantwoordelijk voor de post Betere Regulering (regelgeving).

Peter van Dalen, Europarlementariër voor ChristenUnie-SGP, over de voordracht: "Timmermans verklaarde onlangs tegen Europese bemoeienis over het wattage van de stofzuiger te zijn. Dat sprak me wel aan. En nu lijkt het er op dat Timmermans zélf die Europese stofzuiger wordt: hij moet aan de slag voor baas Juncker om het beleid krachtiger en efficiënter te maken en te ontdoen van onzinnige regels zoals bijvoorbeeld dat wattage van stofzuigers".

Van Dalen: "Ik hoop dat Timmermans voor die klus voldoende wattage mee krijgt want op zo'n bemoeial zitten de andere collega's bij de Commissie natuurlijk niet te wachten. De vraag is hoe dat vetorecht van Timmermans in de praktijk gaat uitpakken: zoiets kan gemakkelijk tot een bron van veel ergernis en onvrede binnen het college van Commissarissen worden".

Van Dalen hoopt ook dat Timmermans er voor gaat zorgen dat Europa zich met die zaken gaat bemoeien die echt een Europese benadering vereisen. Van Dalen: "Europa moet beter samenwerken op terreinen als energie, milieu en het versterken van de interne markt. Ook het enorme terrein van de handhaving en het aanpakken van oneerlijke concurrentie, bijvoorbeeld in de transportsector, schreeuwt om krachtig beleid: daar kun je niet genoeg Watt op zetten. En haal dan tegelijk de stofzuiger door zaken als het Europese cultuurbeleid, sport en de talloze agentschappen die vooral bezig zijn zichzelf te bedienen. Ook het woud van regels voor de landbouw en visserij - ik denk met name aan de zeer uitgedijde vogel- en habitatrichtlijn - kan wel een krachtige stofzuiger gebruiken".

Van Dalen: "Vraag blijft natuurlijk; is Timmermans de juiste man op de juiste plaats? Timmermans maakte graag goede sier op het internationale toneel en nu wordt hij een soort interne manager in opdracht van Juncker. Past dat echt bij de man? We gaan het meemaken" aldus de Europarlementariër voor ChristenUnie-SGP. 

 

« Terug

Reacties op 'De nieuwe Europese stofzuiger heet Timmermans'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari