Debat over Doodvonnis tegen Asia Bibi

tour binnenplaats closewoensdag 22 oktober 2014 18:33

Bijdrage Bas Belder aan debat over Doodvonnis tegen Asia Bibi, Straatsburg, woensdag 22 oktober 2014:

Begin dit jaar vertelde een Pakistaanse christen dat "veel moslims in zijn land christenen onrein vinden en daarom willen ze niet samen met hen in een dorp of wijk wonen". Dat raakt ons diep, zei hij. "Ze verwonden ons mentaal."

Exact deze maatschappelijke uitsluiting op religieuze gronden, "christelijke onreinheid", leidde in 2009 tot een woordenwisseling tussen de Pakistaanse christin Asia Bibi en enige dorpsgenoten. Wat volgde was een pure rechtsverkrachting onder  inroeping van een giftige blasfemiewet en het doodvonnis was getekend tegen Asia Bibi. Tot op vandaag!

 

Wat verwacht Asia Bibi van westerse christenen? Gebed en een oproep aan hun regeringen om vervolgde Pakistaanse christenen te beschermen.

Daarom ook richt ik mij vandaag tot de 28 lidstaten van de EU met het klemmende verzoek: eis van de Pakistaanse Justitie een zuivere rechtsgang tegen Asia Bibi en eis van de Pakistaanse autoriteiten een behandeling van Pakistaanse christenen als volwaardige staatsburgers.

Met deze Pakistaanse zelfreiniging zal Asia Bibi zeker vrijkomen en zullen Pakistaanse christenen werkelijk vrije burgers worden!

« Terug

Reacties op 'Debat over Doodvonnis tegen Asia Bibi'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari