Mijlpaal in opkomen van godsdienstvrijheid in Midden-Oosten en Africa

2014_10_31_00113maandag 03 november 2014 14:22

Europarlementariër Peter van Dalen heeft samen met Leo van Doesburg, manager Europese Relaties van de ECPM, een unieke ontmoeting gehad in Athene met vertegenwoordigers van de Interparlementaire Werkgroep voor Orthodoxie (IWO).


Belangrijkste doel van de bijeenkomst was om naar mogelijkheden van samenwerking te kijken tussen de EP-Werkgroep Godsdienstvrijheid en de IWO in de bescherming van vrijheid van godsdienst in het Midden-Oosten en Afrika.

De IWO is in 1993 opgericht en bestaat uit Oosters-orthodoxe nationale parlementariërs uit 25 verschillende landen. De IWO wil aan eenheid werken tussen de verschillende orthodoxe landen op het gebied van vrijheid van godsdienst. De IWO is ook actief betrokken bij het ondersteunen van vervolgde kerken en heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Pan-Afrikaanse Parlement.

De IWO geeft volledige support aan de EP-Werkgroep voor godsdienstvrijheid  en zal ook haar best doen om de EP-werkgroep te promoten onder haar eigen nationale parlementariërs. Mr. Nerantzis van de IWO zei: “We moeten goed samenwerken met de internationale en Europese instituten om Christelijke gemeenschappen en minderheden in allerlei landen te beschermen. We moeten ook andere parlementariërs, bijvoorbeeld degenen van islamitische of hindoeistische afkomst, oproepen om openlijk het geweld tegen christelijke minderheden te veroordelen.”

De IWO heeft goede contacten met vele kerken in het Midden-Oosten en in verscheidene Afrikaanse landen en is daardoor ook goed op de hoogte van alle vervolging aldaar. Peter van Dalen deelde over de activiteiten van de werkgroep en ook over de contacten die de werkgroep heeft met (vervolgde) kerken en christenen in die gebieden.

De IWO en de EP-werkgroep gaan hun samenwerking versterken in de Europese instellingen, maar ook voor activiteiten in het Midden-Oosten en Afrika. “Vrijheid van godsdienst is een geweldig groot goed en dat moeten we blijven beschermen, waar dat nodig is en blijft”, aldus Peter van Dalen.

« Terug

Reacties op 'Mijlpaal in opkomen van godsdienstvrijheid in Midden-Oosten en Africa'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari