Buitenlandse snelweg niet langer vrijbaan voor snelheidsduivels!

vlag europa tourdinsdag 04 november 2014 13:40

Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP), lid van de Transportcommissie van het Europees Parlement, wil dat autobestuurders zich in heel Europa aan de verkeersregels houden.

Daarom steunt hij de nieuwe Europese wet die het mogelijk maakt dat binnen de EU verkeersovertreders uit binnen- en buitenland worden bekeurd. Van Dalen: ,,Jarenlang konden buitenlandse autorijders ongestraft hun gang gaan in het buitenland. Werd je als Nederlander geflitst voor door rood licht rijden in Frankrijk? Geen probleem. En de A12 was voor Duitse autobestuurders regelmatig een racebaan naar de Noordzee. De Europese landen hebben hierover onderling al afspraken gemaakt. Maar nu is er eindelijk een Europese wet die het mogelijk maakt de belangrijkste verkeersregels in heel Europa te handhaven, ook voor buitenlandse chauffeurs. Dat is hard nodig om de verkeersveiligheid in Europa te vergroten. Want elke dode of gewonde in het Europese verkeer is er één te veel!"

De nieuwe Europese wet richt zich op de gevaarlijkste verkeersovertredingen, zoals snelheidsovertredingen, door rood rijden, alcoholgebruik of het niet dragen van de gordel. ,,Deze verkeersovertredingen veroorzaken ieder jaar de meeste doden in Europa. Het is goed dat de EU zijn pijlen richt op deze gevaarlijkste verkeersovertredingen. Het is wel noodzakelijk dat autobestuurders op de hoogte kunnen zijn van de geldende verkeersregels in alle Europese landen. Zo gelden in Europese landen verschillende snelheidslimieten op de snelweg. Dat is geen probleem, een chauffeur moet zich aanpassen aan de nationale wetgeving. Daarom is het goed dat in de nieuwe Europese wet de Europese Commissie verplicht wordt op haar website alle noodzakelijke informatie te verstrekken over de verschillende verkeersregels in de Europese landen", aldus Van Dalen, die schaduwrapporteur is geweest bij dit onderwerp en zelf dus direct heeft meegeschreven aan deze Europese wettekst. Een ruime meerderheid van de Transportcommissie van het Europees Parlement zal akkoord gaan met dit nieuwe wetsvoorstel.

« Terug

Reacties op 'Buitenlandse snelweg niet langer vrijbaan voor snelheidsduivels!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari