Blokland onderzoekt illegale immigratie op Canarische eilanden

Hans Blokland06-06-2006 16:56 06-06-2006 16:56

Leden van de commissie Burgerlijke Vrijheden van het Europees Parlement (EP) brengen een werkbezoek aan de Canarische eilanden om ter plaatse informatie te krijgen over de problemen omtrent de toestroom van illegale immigranten. Tijdens het bezoek, dat plaatsvindt van van 8 tot 10 juni, zullen asielzoekerscentra voor immigranten op Tenerife en Fuerteventura bezocht worden. Ook zal de delegatie spreken met regeringsvertegenwoordigers en NGO’s.
 
Blokland (ChristenUnie-SGP) is namens de IND/DEM Groep aanwezig. Blokland bezocht afgelopen februari reeds het vorig jaar opgerichte agentschap Frontex, dat zorgdraagt voor de coördinatie van de bewaking van de buitengrenzen van de EU. Het doel van zijn bezoek aan Tenerife is te ervaren hoe Frontex op de Canarische eilanden assisteert bij de grensbewaking en het opleiden van mensen ter plaatse.
 
Verder wil Blokland de problemen bespreken waar de eilanden mee kampen in verband met de toename van migranten. Het is volgens Blokland belangrijk te onderzoeken of de problemen die nu in het nieuws zijn, zoals de grote toestroom van illegale immigranten, echt van de laatste tijd zijn of dat deze al langer speelden maar uit de publiciteit gehouden werden.
 
De commissie Burgerlijke Vrijheden bracht eerder soortgelijke bezoeken aan de grensgebieden van Europa. Zo bezocht de commissie Lampedusa (Italië), Malta, de enclaves Ceuta en Melilla (Spanje) en de Parijse opvang voor illegale immigranten.

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari