Aanpak illegale bingo's

12-04-2006 11:50 12-04-2006 11:50

DEN HAAG - Minister Donner van Justitie wil af van illegale bingohallen. Maar aanpak ervan is moeilijk, omdat dat een taak van gemeenten is. De minister zei dat gisteren in antwoord op vragen van ChristenUnie-Kamerlid André Rouvoet.

Bingo's zijn meestal onschuldige spelletjes, bedoeld op bijvoorbeeld de kas van een sportclub te spekken, erkende Rouvoet. Volgens de wet mag het prijzengeld niet hoger zij dan 1400 euro. Die grens moet voorkomen dat mensen schulden krijgen.

Rouvoet wil dat het een leuk spel blijft. Daarom baart het hem zorgen dat steeds er meer illegale bingo's komen, die oogluikend worden toesgestaan. Bij die bingo's worden prijzen tot 17.000 euro uitgekeerd. ,,Mensen worden er met bussen vol naartoe gebracht, met medeweten van de plaatselijke gemeente'', wist hij.

Volgens Donner zijn na de succesvolle aanpak van casino's nu de illegale bingohallen aan de beurt zijn om aan te pakken. In Amsterdam gebeurt dat op grond van de plaatselijke verordening van de politie. Met andere plaatsen zoekt Donner contact om over de aanpak te praten.

Bron: Nederlands Dagblad

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari