Bijdrage in EP in Straatsburg over vrijlating van Asia Bibi

Asia Bibidonderdag 27 november 2014 11:09

Zojuist heeft Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) onderstaande bijdrage uitgesproken in het Europees Parlement in Straatsburg tijdens het debat over de blasfemiewetgeving in Pakistan:

Het Europees Parlement vraagt Pakistan vandaag terecht om haar blasfemiewetten in te trekken.

Terecht, omdat Asia Bibi al vier jaar onschuldig in een dodencel zit. Ze moet vrij! Dat kan op twee manieren: een presidentieel pardon, of een snelle behandeling van het hoger beroep bij het Hooggerechtshof. Ik verwacht van Pakistan actie! Free Asia Bibi now!

Terecht, omdat er honderden Asia Bibi's zijn. De blasfemiewetten leggen een deken van angst over de Pakistaanse samenleving en worden naar believen misbruikt door extremisten.

Terecht, omdat de blasfemiewetten in strijd zijn met de mensenrechtenverdragen die Pakistan heeft ondertekend om GSP+ handelsvoordelen te krijgen. Die voordelen krijgt een land niet zo maar! Ik verzoek de nieuwe Eurocommissaris voor handel, mevrouw Malmstrőm, om snel een onderzoek in te stellen naar de inachtneming van de verplichtingen die bij GSP+ horen. Geen handelsvoordelen bij geloofsvervolging!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Overigens overhandigt Peter van Dalen op donderdagmiddag 4 december aan de Pakistaanse EU ambassadeur in Brussel een petitie met meer dan 40.000 handtekeningen over de vrijlating van Asia Bibi.

« Terug

Reacties op 'Bijdrage in EP in Straatsburg over vrijlating van Asia Bibi'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari