"EU moet verzieken Europese wegvervoer aanpakken"

controlemaandag 15 december 2014 19:47

Vanavond heeft Peter van Dalen de volgende bijdrage uitgesproken in het Europees Parlement in Straatsburg tijdens het debat over het Europese wegvervoer: "Terecht maakt het Europees Parlement bezwaar tegen het comitologievoorstel van de Europese Commissie. Een wegtransporteur kan zijn vergunning verliezen...

....als hij een serieuze overtreding begaat. En natuurlijk hoort op die lijst van overtredingen óók, dat oneerlijke concurrentie wordt aangepakt. Helaas vindt de Commissie dat niet. Echter, stelselmatig misbruik van de cabotageverordening en de detacheringsrichtlijn verzieken het Europese wegvervoer. Dat moet Europa aanpakken!

We moeten naar een systeem waarbij er een reële band is tussen de gebruikelijke werkplek van een werknemer en het recht dat op zijn arbeidsovereenkomst van toepassing is. En natuurlijk moet er goed gehandhaafd worden. Werk aan de winkel voor Commissaris Bulc!

Tenslotte; de Commissie slaat niet alleen inhoudelijk maar ook procedureel de plank mis: dit soort politiek gevoelige onderwerpen moet je via de normale wetgevingsprocedure regelen, niet via de comitologie-achterdeur!

« Terug

Reacties op '"EU moet verzieken Europese wegvervoer aanpakken"'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari