Snelle oplossing gedupeerden in de toeslagenaffaire

dinsdag 02 februari 2021 17:50

De toeslagenaffaire heeft een ongekende impact op het leven van gedupeerden. De gevolgen voor hen zijn nog steeds dagelijks voelbaar. Belangrijk is dat ook in onze gemeente de doelgroep wordt bereikt, zodat hulp geboden kan worden. Er moet namelijk een snelle oplossing komen voor alle schulden die deze mensen hebben om te voorkomen dat zij opnieuw in grote problemen komen. De ChristenUnie heeft vragen gesteld of de gemeente bekend is met het aantal gedupeerden in Katwijk en of de gemeente een passend hulpaanbod klaar heeft.

De ChristenUnie heeft antwoord gekregen en het blijkt dat een zevental ouders/gezinnen slachtoffer is, maar dat die zich nog niet hebben gemeld. Het is belangrijk dat deze gezinnen snel hulp krijgen. Niet alleen om uit de schulden te raken maar vooral ook om sociaal en emotioneel weer stappen te kunnen zetten. Ook voor de kinderen uit deze gezinnen is het hard nodig dat er rust ontstaat.

Het is dus van groot belang dat de gemeente inzicht krijgt in de gegevens van deze getroffen ouders. Om de gegevens van de slachtoffers te krijgen heeft de gemeente intussen informatie gekregen van de Belastingdienst. Het college neemt een besluit en zal daarna contact opnemen met de gedupeerde ouders om passende hulp te bieden.

« Terug

Reacties op 'Snelle oplossing gedupeerden in de toeslagenaffaire'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.