Symposium 'Christelijk tegendraads'

vrijdag 23 maart 2018 14:00

Regeren betekent compromissen sluiten, ook op thema’s die ons aan het hart gaan. Houdt de ChristenUnie in het huidige coalitie-tijdperk kleur op de wangen? Kan de ChristenUnie zonder schroom christelijke politiek blijven bedrijven? Ga daarover met ons in gesprek tijdens het symposium 'Christelijk tegendraads!' op vrijdagmiddag 23 maart in de EO-kapel in Hilversum. 

Christelijke politiek is ontstaan uit een confrontatie met de tijdgeest, de antithese met seculiere politiek. Maar wat vraagt deze tijd? Sommigen vrezen voor verwatering van onze idealen in een brede samenwerking met liberalen, bijvoorbeeld als het gaat om de beschermwaardigheid van het leven. Anderen spreken zich juist nadrukkelijk uit voor samenwerking met niet-christenen voor sociale gerechtigheid, bijvoorbeeld als het gaat om een humaan asielbeleid. 

Op 23 maart gaan Gert-Jan Segers, WI-medewerker Laurens Wijmenga en dominee en opiniemaker Rikko Voorberg met elkaar, en met u in debat over christelijk tegendraadse politiek in deze coalitietijd. Van harte uitgenodigd. Geef u op via het formulier onderaan deze pagina. 


Meer informatie en aanmelden

« Terug

Archief > 2018 > maart