Schriftelijke vragen van Stieneke van der Graaf over de voortgang van de reactivering van de spoorlijn Veendam-Stadskanaal

maandag 11 februari 2019

Schriftelijke vragen van Stieneke van der Graaf aan de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat

Kamerstuknr. 2019Z02545

Vraag 1
Bent u nog voor het einde van het jaar 2018 met de regio in gesprek gegaan over de reactivering van de spoorlijn Veendam-Stadskanaal, conform uw toezegging in het notaoverleg Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) op 29 november 2018? Zo ja, wat is er afgesproken in deze gesprekken?

Vraag 2
Is de planuitwerking door ProRail voor de reactivering van de spoorlijn Veendam-Stadskanaal inmiddels klaar? Is er daarmee ook meer duidelijk over de verdere planning? Zo ja, kunt u deze planuitwerking en de planning aan de Kamer doen toekomen?

Vraag 3
Wat is de stand van zaken inzake de besprekingen met de provincie Gronin-gen omtrent de afkoop van de kosten voor Beheer, Onderhoud en Vervanging voor het reactiveren van de spoorlijn Veendam-Stadskanaal? Beschikt u inmiddels over de benodigde informatie van ProRail? Zo ja, kunt u die informatie met de Kamer delen? Zo nee, welke stappen zal u richting ProRail zetten om deze informatie zo snel mogelijk boven tafel te krijgen?

Meer informatie

« Terug