College 'Gentech'

vrijdag 12 oktober 2018 00:00

Gentechnologie: wat houdt dat precies in, en wat is nu al mogelijk? Op vrijdag 12 oktober geeft bioloog en wetenschapsredacteur René Fransen (RUG) een college over dit thema. 

De mensheid is gezegend met de medische wetenschap. Medicijnen verbeteren onze kwaliteit van leven, en kunnen soms zelfs ons levens redden of verlengen. Inmiddels is de wetenschap hard op weg om ernstig lijden door erfelijke ziekten niet alleen te bestrijden, maar zelfs te voorkomen. Via verschillende technieken kan genetische informatie die ziekte bevat worden weggeknipt en vervangen; soms al in de embryonale fase. Het lijkt het ultieme medicijn: het verwijderen van ziekten uit onze genetische informatie. Maar deze nieuwe mogelijkheden stellen ons ook voor nieuwe belangrijke ethische vragen. Vragen, bijvoorbeeld, over het begin van menselijk leven, over drie-ouder kinderen, en over ons beeld over gezondheid.

College
Tijdens het college ‘Gentechnologie’ op vrijdag 12 oktober praat bioloog en wetenschapsredacteur René Fransen u bij over de laatste ontwikkelingen rond gentech. Hij beschrijft tijdens het college de mogelijkheden die gentechnologie biedt en mogelijk zal gaan bieden. Maar ook gaat hij in op bezwaren tegen de verschillende technieken. Hij borduurt daarin voort op het artikel dat hij schreef voor deze editie van Groen. Aansluitend gaat hij hierover in gesprek met ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber. Wij nodigen ook u van harte uit aan dat gesprek deel te nemen. 


Thema
Gentech

Sprekers
René Fransen en Carla Dik-Faber

Datum
vrijdag 12 oktober

Tijden
Inloop: 13.30 uur
Aanvang: 14.00 uur
Sluiting en borrel: 16.30 uur

Locatie
Domus Medica
Mercatorlaan 1200, Utrecht

Meer informatie en aanmelden

« Terug

Reacties op 'College 'Gentech''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.