TPC Duurzaamheid op werkbezoek bij Tesla

Tesla 2017woensdag 07 juni 2017 13:03

Maandag 29 mei organiseerde het thematisch netwerk duurzaamheid een dag over de zelfrijdende auto. Tijdens het ochtendprogramma werden we ontvangen door Provinciaal Statenlid Hermen Vreugdenhil op het provinciehuis van de provincie Noord-Brabant en sprak dr. mr. Esther Engelhardt over het aansprakelijkheidsrecht in relatie tot de zelfrijdende auto.

Tijdens haar presentatie werd duidelijk dat de komst van de zelfrijdende auto mogelijk vraagt om een aanpassing van het aansprakelijkheidsrecht en dat dit ook politieke afwegingen vereist. Het gaat hierbij om het al dan niet ten deel laten vallen van risico's aan de producenten of consumenten van deze zelfrijdende auto's. Het middagprogramma bestond uit een bezoek aan de Tesla fabriek in Tilburg. Hier werd onze delegatie onder meer versterkt door de Kamerleden Eppo Bruins en Carla Dik-Faber.

We bezochten achtereenvolgens de Tesla fabriek en was er de mogelijkheid een Tesla te besturen en je te laten sturen door middel van de auto-pilot functie. U begrijpt dat zowel de snelheid van acceleratie als de auto-pilotfunctie inspirerende ervaringen waren en daarbij het vizier op innovatie en duurzaamheid op scherp hebben gezet bij het thematisch netwerk duurzaamheid.

Labels

« Terug

Reacties op 'TPC Duurzaamheid op werkbezoek bij Tesla'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.