OV-chipkaart in alle taxi’s

ErnstCramervrijdag 19 oktober 2007 10:02

De ChristenUnie is tevreden over het 'aanvalsplan sociale veiligheid' in het Openbaar Vervoer. Gisteren presenteerde staatssecretaris Tineke Huizinga-Heringa (Verkeer&Waterstaat) het vervolg van het plan.

De ChristenUnie is blij met de voortzetting van het beleid. Ernst Cramer: “Het OV is de laatste jaren al veiliger geworden, maar er blijven verbeterpunten. Hier wordt nu samen met vervoerbedrijven en de regionale overheden hard aan gewerkt. Met name de aanwezigheid en zichtbaarheid van service personeel, ook na invoering van de OV-chipkaart blijft voor ons een aandachtspunt.”

Een onderdeel van het aanvalsplan is de manier van betalen voor taxiritten. Electronisch betalen zou de veiligheid kunnen vergroten. De staatssecretaris wil faciliteiten voor het elektronisch betalen voor taxi’s niet verplichten. De ChristenUnie zou dit liever wel zien. Ernst Cramer: “Hoe meer er elektronisch wordt betaald hoe veiliger dat is voor de chauffeurs”. Voor de toekomst wordt gestreefd naar betalen via de OV-chipkaart. Gezien de complexiteit van de invoering van de OV-chipkaart wil de staatssecretaris pas een jaar na de introductie van de OV-chipkaart bezien of en onder condities de introductie van de chipkaart in taxi’s realiseerbaar is.

De ChristenUnie snapt de gefaseerde aanpak, maar wil wel op korte termijn een principe besluit over de invoering van de OV-chipkaart. Ernst Cramer: “Het is van belang dat de taxisector tijdig duidelijkheid krijgt. Er zijn al pilot projecten in taxi’s. Ik zie geen belemmeringen om de OV-chipkaart over 2 jaar verplicht in te voeren in alle taxi’s.”

Invoering van de OV-chipkaart in de taxi’s kan volgens de ChristenUnie leiden tot een verhoging van de kostendekkingsgraad van taxi’s en een versterking van de feederfunctie van regiotaxi’s voor het reguliere openbaar vervoer. Ernst Cramer: “Als reizigers één kaart hebben voor zowel bus als taxi kan dit bijdragen aan de groei van het openbaar vervoer.”

Labels
Ernst Cramer
Tweede Kamer
Verkeer & Vervoer

« Terug

Reacties op 'OV-chipkaart in alle taxi’s'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2007 > oktober

Geen berichten gevonden