‘Vrijwilligers onmisbaar in onze samenleving'

donderdag 29 januari 2009 18:05

Per 1 januari 2009 is jaarlijks 4 miljoen euro beschikbaar gesteld voor lokale vrijwilligersverzekeringen. Daarmee kunnen vrijwilligers de risico's die zij lopen tijdens het werk verzekeren, zodat ze niet zelf opdraaien voor de kosten. Het benodigde geld is beschikbaar gekomen door een motie van ChristenUnie-fractievoorzitter Arie Slob.

Ralph Pans, directeur van de Vereniging Nederlandse Gemeenten, en de staatssecretaris Bussemaker (Welzijn) en Bijleveld (Binnenlandse Zaken) ondertekenden vandaag een convenant voor gemeenten die een lokale vrijwilligersverzekering willen afsluiten. ChristenUnie-Kamerlid Arie Slob mocht de taart aansnijden, omdat hij degene is geweest die tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen het voorstel voor een vrijwilligersverzekering lanceerde.

Gemeentefonds
De 4 miljoen wordt beschikbaar gesteld via het Gemeentefonds. De verzekering is niet alleen voor mensen die al vrijwilligerswerk doen, maar het kan ook een steuntje in de rug zijn voor mensen die overwegen vrijwilligerswerk te gaan doen.Op onderstaande website van VNG-verzekeringen kunt u zich aanmelden voor deze verzekering. ,,Nederland telt ruim 4 miljoen mensen die vrijwilligerswerk verrichten. Zij zijn onmisbaar in onze samenleving'', aldus staatssecretaris Bussemaker van VWS. ,,Van de mevrouw die muziekles geeft tot de trainer van de F'jes, deze mensen hebben allen het recht om goed verzekerd te zijn.''

Labels
Arie Slob
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op '‘Vrijwilligers onmisbaar in onze samenleving''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > januari