ChristenUnie deelt zorgen over binnenvaart

binnenvaart_610donderdag 09 april 2009 15:44

De ChristenUnie maakt zich zorgen over de gevolgen van de kredietcrisis voor de binnenvaart. Kamerlid Ernst Cramer: ,,Terwijl het kabinet fors investeert in vaarwegen dreigt een groot aantal ondernemingen, die onder normale omstandigheden gezond zouden zijn, failliet te gaan voordat ze kunnen profiteren van de nieuwe infrastructuur."

En: ,,De investering is gunstig voor deze sector, maar komt voor sommigen dus te laat. Dat zou erg jammer zijn, want de binnenvaart levert een belangrijke bijdrage aan de bestrijding van files en de verduurzaming van het transport."

Volgens de ChristenUnie moet voorkomen worden dat schepen die na de economische crisis hard nodig zijn worden gesloopt. De binnenvaartbranche heeft voorgesteld om schepen tijdens de crisis tijdelijk te onttrekken aan de vloot zodat ze na de crisis weer beschikbaar zijn. De ChristenUnie vraagt staatssecretaris Huizinga of dit een mogelijke oplossing is. Ernst Cramer: ,,De mogelijkheden van het Rijk zijn hierin beperkt, maar zij kan wel een belangrijke faciliterende rol spelen, bijvoorbeeld in het gesprek tussen de sector en de banken". Banken kunnen volgens Cramer gezonde ondernemingen helpen door ze meer tijd te geven voor het aflossen van schulden.

 

Labels
Ernst Cramer
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2009 > april

Geen berichten gevonden